Уряд погодив призначення 94 держстипендій видатним діячам культури та мистецтва

Уряд погодив призначення 94 держстипендій видатним діячам культури та мистецтва

Укрінформ
Кабінет Міністрів погодив указ Президента про призначення 94 довічних та дворічних державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідний проєкт указу Президента було схвалено на черговому засіданні КМУ.

“Проєктом Указу пропонується призначення 94 державних стипендій діячам культури та мистецтва”, - йдеться у пояснювальній записці до документа.

Читайте також: У Києві оголосили лауреатів Шевченківської премії

Зазначається, що Законом України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" МКІП передбачені кошти для виплати довічних та дворічних державних стипендій діячам культури і мистецтва у сумі 19 638, 0 тис. грн. Призначення 94 (21 довічної та 73 дворічних) державних стипендій, передбачене проєктом Указу, не потребуватиме додаткових матеріальних витрат та інших витрат з Державного бюджету.

Зокрема, довічну стипендію передбачається призначити письменниці Варварі Кузьмінській, кінорежисерові Олександрові Муратову, режисерові монтажу Неллі Соболєвій та іншим.

Дворічну стипендію передбачається призначити дизайнерові Анатолію Жирнову, фотохудожникові Валерію Мельникову, кобзареві Миколі Товкайлу та іншим.

Читайте також: Рада встановила 30 щорічних премій для найкращих учасників ЗНО

Стипендії призначено відповідно до указу Президента України від 10 вересня 2011 року №906 «Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери» (зі змінами, внесеними указами від 12 липня 2013 року №377, від 30 грудня 2013 року №717, від 7 травня 2015 року №256).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-