У паризькому Центрі Помпіду покажуть роботи сучасних українських фотографів і художників

У паризькому Центрі Помпіду покажуть роботи сучасних українських фотографів і художників

Укрінформ
Виставка сучасного українського мистецтва в Національному центрі мистецтва і культури Жоржа Помпіду в Парижі, на якій представлять більш як 200 неординарних робіт сучасних фотографів і художників, відкриється у наступному році.

Про це повідомив в інтерв'ю Укрінформу директор Інституту сцинтиляційних матеріалів НАН України, академік та відомий колекціонер Борис Гриньов.

За його інформацією, в останньому листі з Центру Помпіду до Українського клубу колекціонерів сучасного мистецтва підтверджується, що експозиція готується на 2022 рік, але з точною датою ще визначаються.

Читайте також: Український арт поїде у Центр Жоржа Помпіду

«Виставка – це визнання українського арту. Ми довели, що в нас є мистецтво, яке може зацікавити такий музей, показали, що наші сучасні автори вписуються у контекст світового мистецтва, що вони є затребуваними. І продемонстрували рівень українських приватних колекцій», – зазначає Гриньов.

Колекціонер упевнений, що виставка збільшить інтерес до українських митців як за кордоном, так і в самій Україні.

«Звичайно, нам, Клубу колекціонерів, хотілося б, щоб на відкриття завітали представники влади, Міністерство культури, а може й керівництво держави. Це показало б підтримку і взагалі – зацікавленість країни в просуванні українського мистецтва у світі», – зазначив Гриньов.

Читайте також: У Нью-Йорку стартує другий фестиваль української сучасної музики

Як повідомлялося, приблизно протягом трьох років Український клуб колекціонерів сучасного мистецтва вів перемовини з Центром ім. Помпіду і завдяки цьому французька сторона прийняла в якості подарунка понад 200 робіт українських митців. Передусім це фотографії, зроблені в 1970-2010 рр., а також живопис і графіка. Зокрема, комісія установи відзначила зразки «харківської школи фотографії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-