У Києві пройшов фестиваль українського борщу

У Києві пройшов фестиваль українського борщу

Фото, відео
Укрінформ
У Києві пройшов фестиваль з приготування борщу, де учасники з 25 регіонів країни одночасно готували національну страву.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми встановлюємо рекорд України по одночасному приготуванню борщу. Ми робимо такий рекорд, у якому всі регіони об’єднані в один. Ми показуємо, що борщ - це страва, яка об’єднує Україну. І ми хочемо зробити так, щоб всі люди в Україні не просто почали його їсти, а й розуміти що це сакральна і важлива мета», - сказав під час фестивалю відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

Він зазначив, що за два тижні буде подана заявка з включення борщу до нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. За його словами, цей фестиваль є кроком для того, щоб офіційно «освятити дорогу борщу» до світової спільноти.

Читайте також: Ткаченко: Фестиваль борщу в день смерті Сталіна – не тролінг

Одночасне приготування представниками з 25 регіонів України традиційних українських борщів - безпрецедентна подія в Україні, тому на локації присутні представники Книги рекордів України.

Фестиваль українського борщу / Фото: Геннадій Мінченко, Укрінформ

Трансляція заходу проходить на YouTube каналі ГО “Інститут культури України” та у Фейсбуці Міністерства культури та інформаційної політики України.

Як повідомляв Укрінформ, експертна рада з питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики на початку жовтня рекомендувала відомству включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини український борщ та ще 4 елементи. Це може стати першим випадком, коли до Національного переліку буде внесений загальноукраїнський елемент (борщ), а не регіональний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-