9 березня: народний календар і астровісник

9 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні «хрестини Колодки»; яким буде Великдень та уникаймо дестабілізуючих факторів.

Сьогодні в нас другий день Масниці, день, коли «Колодка хреститься». Церква ж згадує нині перше і друге обретіння глави Іоанна Предтечі. Вважалося, що о цій порі Іоанн іскру в землю кидає, сніги «підпалює», а птахи з далеких теплих країв на рідну батьківщину повертаються й починають шукати собі місця для гнізд. Вчасне повернення птахів з вирію було ознакою того, що весна встановилася остаточно. А ще наші пращури казали, що на Обретіння птиця обертається до гнізда, діти – до хліба, а чоловіки – до праці. У цей день суворо заборонялося прати білизну – можна було потривожити водяного і русалок.

«Якщо день по снігу – то й у квітні по снігу, коли ж по голу – то й у квітні по тому». Сніг на Обрітення свідчив про те, що Великдень буде холодний.

Іменинники сьогодні Іван і Еразм.

26-ий місячний день, Місяць у Водолії. Дослухайтеся, можливо почуєте дивовижну мелодію весни. Найдрібніші несподіванки, різного роду знаки, що траплятимуться в цей період, можуть вказувати нам на те, що саме в нашому житті є нестійким, позбавленим опори, фундаменту. Тож намагаймося поставитися до цих знаків уважно і вдумливо, аби уникнути суттєвих помилок не тільки найближчим часом, але й у наступні декілька місяців. Не забуваймо, що нинішній березень і квітень дуже важливі місяці в астрологічному плані. Уникайте дестабілізуючих факторів, не витрачайте намарно сили. Фінансові питання сьогодні вирішуйте з великою обережністю.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1915 році: -20,0 а найтеплішим у 1920 році – +17,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-