7 березня: народний календар і астровісник

7 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні неділя про Страшний Суд; заговляймося на м’ясо, яким буде літо і хто на кого не чекатиме.

До початку Великого посту залишається рівно тиждень. Старі люди колись казали, що пізній піст, який випадає на весну, проходить швидше, більш непомітно, ніж ранній. Сьогоднішня неділя називається м’ясопусною – цього дня віряни востаннє перед постом їли м’ясо, сало і ковбаси. Інша назва цієї неділі – неділя про Страшний Суд. За християнським віровченням всі вірні колись піддадуться суду – єдиному – Господньому, який є ні чим іншим, як судом Любові.

На наших теренах на початку березня, як тільки гарно пригріє сонечко, починали збирати та заготовляти березовий сік. На відміну від сучасних українців, наші пращури про весняний авітаміноз нічого не знали. Однак, інтуїтивно відчували, що березовий сік корисний. А він і дійсно багатий на вітаміни та мікроелементи. У давнину його пили тільки-но зібраний, а ще заготовляти: сік зливали в діжу, заправляли смаженим ячменем або сушеними грушами та тримали у погребі. Такий напій міг зберігатися протягом трьох-чотирьох місяців. Якщо все ж таки підете за березовим соком примічайте: якщо його багато, то літо буде дощовим.

Сьогоднішні іменинники – Афанасій, Федір і Пилип.

Місяць у Козерозі, 24-ий місячний день. Його енергія дуже сильна, драйвова. Сьогодні когось можуть відправити в жорсткий нокдаун. Мусите піднятися і ввічливо усміхнутись, наче панянка, яка почула комплімент. В іншому разі ви ніколи не переможете суперника. Так радив один мудрий тренер з боксу своєму учню і той добре засвоїв урок (ні, це не Кличко, а Ейзенхауер). Сьогодні таланитиме в усіх важливих справах, але з реєстрацією шлюбу ліпше почекати. Чи чекатимуть після цього на вас – це вже інше питання. Активний секс цієї місячної доби може запобігти багатьом захворюванням і неодмінно підвищить настрій. Що ж, Камасутра в поміч!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1964 році: –24,9, а найтеплішим у 1995 -  +16,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-