МКІП оголошує про початок проєкту «Мистецька освіта без обмежень»

МКІП оголошує про початок проєкту «Мистецька освіта без обмежень»

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики оголошує про відкриття конкурсного відбору учасників ІІ етапу проєкту з реалізації Концепції інклюзивної мистецької освіти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти у співпраці з Всеукраїнським громадським об’єднанням «Національна асамблея людей з інвалідністю України» та Державним науково-методичним центром змісту культурно-мистецької освіти оголошує про відкриття конкурсного відбору учасників ІІ етапу пілотного проєкту з реалізації Концепції інклюзивної мистецької освіти», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Учні мистецької школи на Харківщині тчуть старовинні коци

Зазначається, що у межах реалізації першого етапу проєкту у 2020 році були проведені чотири модулі для 17 мистецьких шкіл з 12 областей України, під час яких заклади мистецької освіти отримали покрокову інформаційну підтримку щодо того, як забезпечити фізичну доступність закладу, а також щодо організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами.

Читайте також: Вінничанка відтворює 120 народних пісень, записаних відомим фольклористом сто років тому

Метою ІІ етапу пілотного проєкту «Мистецька освіта без обмежень» є розширення доступу до мистецької освіти через впровадження інклюзивного навчання в мистецьких школах та фахових мистецьких коледжах, допомога у створенні освітнього простору, дружнього для усіх, а також виявлення конкретних перешкод для інклюзивного навчання мистецтву та напрацювання рекомендацій для усунення таких перешкод.

Читайте також: Шевченківська премія визначилася з претендентами

Як повідомляється, завдяки пілотного проєкту учасники підвищать свій рівень знань та практичних навичок для організації інклюзивного навчання у фаховому мистецькому коледжі, стануть експертами з фізичної доступності приміщень і навіть зможуть під керівництвом експертів самостійно провести аудит доступності.

Як повідомлялося, Міністерство культури та інформаційної політики розпочинає прийом заявок на участь у відборі проєктів за програмою «Велика реставрація».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-