Ірванець став лауреатом премії імені Уласа Самчука

Ірванець став лауреатом премії імені Уласа Самчука

Укрінформ
Письменник, перекладач та член Українського ПЕН Олександр Ірванець став лауреатом рівненської літературної премії імені Уласа Самчука.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє PEN Ukraine з посиланням на пресслужбу Рівненської міської ради.

«Олександр Ірванець здобув премію за книгу “Три плюс два” (видавництво “Люта справа”). Письменник зізнався, що знову пише прозовий твір про Рівне», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, «Три плюс два» — збірка п’єс Олександра Ірванця, яка містить п’ять різних текстів. Три давні — коротші, два новіші — довші. Деякі з цих п’єс ставилися на сценах Німеччини, США, Польщі, Хорватії, виконувалися в Україні на професійному й аматорському рівнях. У фокусі п’єс — наш сучасник, прогресивний і свідомий відповідальності своєї суспільної місії, яку йому випало виконувати у нелегкий і суворий час.

Читайте також: PEN Ukraine назвав найкращі книжки 2020 року

Міська премія імені Уласа Самчука в галузі літератури була заснована на вшанування письменника, публіциста і громадського діяча Уласа Олексійовича Самчука (1905 - 1987 рр.). Премія є найвищою в місті відзнакою і присуджується до дня народження Уласа Самчука (20 лютого), починаючи з 2013 року.

Премією відзначаються твори літератури та публіцистики, що збагачують духовний світ нашого сучасника, будять історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, спрямовані на державотворення і демократизацію суспільства, що стали помітним явищем в літературі та публіцистиці. Премія імені Уласа Самчука є персональною, присуджується авторові один раз за життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-