Ткаченко: Робимо все, щоб і в період пандемії кінобізнес України мав підтримку від держави

Ткаченко: Робимо все, щоб і в період пандемії кінобізнес України мав підтримку від держави

Укрінформ
Навіть у складний період пандемії влада робить усе, щоб український кінобізнес мав підтримку від держави, а Україна здобула добру репутацію партнера міжнародних кінокомпаній.

Про це написав у Телеграмі міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

«Навіть у складний період пандемії робимо все, щоб український кінобізнес мав підтримку від держави, а Україна отримала хорошу репутацію партнера міжнародних кінокомпаній. У нас для цього є і круті локації, і не менш круті продакшени. Це вже доведено фільмом «Останній найманець» від Netflix з Жан-Клодом Ван Дамом у головній ролі, левова частина зйомок якого відбувалася в Києві», - повідомив Ткаченко.

Він також поінформував, що Україна презентує свої стрічки та національний стенд на Європейському кіноринку (European Film Market) Берлінського кінофестивалю. Там представлені такі вітчизняні фільми як «Стоп-Земля» та «Урсус», анімація «Гуллівер повертається», документальна стрічка «Пазли».

Читайте також: В онлайн-форматі стартує міжнародний кінофестиваль Berlinale

За словами міністра, стенд це – «залог на майбутнє. Як для просування наших фільмів за кордоном, так і для реклами системи кеш-рібейтів та інших переваг від зйомок в Україні». Зокрема, був презентований сервіс Locations.com.ua - онлайн-каталог для пошуку найкращих локацій у нашій країні.

Як повідомляв Укрінформ, на Європейському кіноринку, який проводиться з 1-го до 5 березня включно в онлайн-форматі, розпочав роботу Український національний стенд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-