Балаяна нагородили орденом, а Птушкіну дали заслуженого журналіста

Балаяна нагородили орденом, а Птушкіну дали заслуженого журналіста

Укрінформ
У Міністерстві культури та інформаційної політики відбулося вручення державних нагород від Президента України за особистий внесок у культурно-мистецький розвиток України, згідно з Указом №335/2020.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Дякую, що завдяки вашій залученості і бажанню розвивати нашу культуру, нам вдається говорити, що вага і вплив сфери культури в Україні зростає. Без вас це було б неможливо. Адже розвиток культури – це інвестиції в освіченість українців. І що не менш важливо – крок на шляху до щасливого суспільства» – сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Почесними нагородами за вклад в культуру України відзначені: Орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня: Балаян Роман Гургенович, кінорежисер, сценарист, кінопродюсер; Орден «За заслуги» ІІ ступеня: Гордієнко Алла Іванівна, Генеральний директор національної бібліотеки України для дітей; Орден «За заслуги» ІІІ ступеня: Маркович Йонатан Бен’ямін – головний рабин Києва, Шейко Володимир Олександрович – художній керівник – головний диригент Заслуженого академічного симфонічного оркестру Українського радіо Національної суспільної телерадіокомпанії України.

Читайте також: В Україні затвердять стратегію інформаційної реінтеграції Криму та ОРДЛО

Також присвоєні почесні звання: «Народний артист України»: Антонюк Валентині Геніївні – професору, завідувачу кафедри Національної музичної академії України ім. Петра Чайковського та Міхеєву Миколі Миколайовичу – репетитору Національного академічного театру опери та балету України ім. Тараса Шевченка.

«Заслужений артист України» - Уривському Івану Сергійовичу, режисеру-постановнику Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка. «Заслужений діяч мистецтв України»: Горностаю Олександру Васильовичу – генеральному директору Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України, Хлібосолову Ігорю Олексійовичу – генеральному директору Криворізького державного цирку. «Заслужений працівник культури України»: Кабакову Сергію Борисовичу – генеральному директору – художньому керівникові Державної циркової компанії України. «Заслужений журналіст України»: Птушкіну Антону Юрійовичу – телеведучому, блогеру.

Читайте також: МКІП оголошує конкурс на інформпродукти до 30-річчя незалежності України

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди визначним українським полярникам за їхній внесок у здійснення наукової діяльності в Антарктиці та з нагоди 25-річчя української антарктичної станції «Академік Вернадський».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-