Disney заблокував мультфільми про Пітера Пена і Робінзонів через «расизм»

Disney заблокував мультфільми про Пітера Пена і Робінзонів через «расизм»

Укрінформ
Стрімінговий сервіс Disney+ обмежив можливість перегляду дітьми до шести років низки класичних мультфільмів через наявні в них расові стереотипи.

Відтепер у дитячому профілі не можна буде переглянути «Пітера Пена», «Котів Аристократів», «Дамбо», а також художній фільм «Швейцарська сім’я Робінзонів», передає Укрінформ із посиланням на Daily Mail.

Зокрема, на своєму вебсайті представники компанії уточнили, що в мультфільмі про Пітера Пена можна побачити расистське та стереотипне зображення корінних американців. У «Котах-аристократах» зустрічаються карикатурні зображення персонажів азійського походження - сіамських котів. У «Дамбо» персонаж ворони на ім'я Джим є карикатурою на афроамериканців. «Швейцарську сім’ю Робінзонів», яку зняли в 1960-му році, розкритикували за «жовтолицих» та «темнолицих» піратів.

Читайте також: Кількість передплатників Netflix перевищила 200 мільйонів

Втім, як відомо, це блокування не розповсюджується на акаунти дорослих, з яких вищезазначені мультфільми можна переглянути.

Раніше Disney+ маркував ці фільми відповідним дисклеймером.

«Ця програма демонструється в тому вигляді, в якому вона була створена. Вона може містити застарілі культурні установки», - застерігалося в новій помітці.

Як повідомляв Укрінформ, раніше з платформи стрімінгового сервісу HBO Max у США зняли фільм «Віднесені вітром» через його «расові забобони».

Читайте також: Disney порахувала збитки від пандемії - понад $7 мільярдів

У HBO Max заявили, що фільм у 1939 році був «продуктом свого часу» і продемонстрував «етнічні та расові забобони», які «були неправильними тоді і є помилковими зараз».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-