Почала діяти угода про спільне аудіовізуальне виробництво між Україною та Канадою

Почала діяти угода про спільне аудіовізуальне виробництво між Україною та Канадою

Укрінформ
1 січня набуває чинності Угода про спільне виробництво аудіовізуальних творів між Україною та Канадою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив посол України в Канаді Андрій Шевченко.

“Це хороший подарунок «під ялинку» нашій креативній індустрії, українському глядачу, але це і бажана новина для Канади. Ми шукаємо (і знаходимо!) нові й нові сфери, де наша дружба з Канадою може приносити конкретну, практичну і взаємну користь”, - сказав Шевченко.

Читайте також: Між Україною та Ізраїлем починає діяти угода про ЗВТ

У посольстві України в Канаді нагадали, що дія угоди поширюється на кінопродукцію, телевізійний контент (телесеріали, телефільми, шоу), а також вебсеріали, VR-проєкти та інші кросплатформні продукти.

“Відтепер українські теле- та кіновиробники, які працюють спільно з канадськими партнерами, можуть претендувати на бюджетну підтримку, податкові пільги та знижки при дистрибуції у Канаді”, - зауважили у дипломатичному представництві. 

Згідно з Угодою, спільним виробництвом вважається об’єднання творчих та фінансових ресурсів митців з України та Канади. Кожна зі сторін має профінансувати щонайменше 15% від загального бюджету на виробництво. Україна розглядатиме такий контент як український, а Канада – як канадський, що дозволить користуватись пільгами та преференціями в обох країнах.

Читайте також: Угода про вільну торгівлю зробить економіки України й Туреччини сильнішими - посол

До спільного виробництва аудіовізуальних творів можуть залучатися також партнери з третіх країн, з якими Україна або Канада підписали аналогічну угоду або меморандумом про взаєморозуміння.

Нагадаємо: угоду про спільне виробництво аудіовізуальних творів між Україною та Канадою було підписано 2 липня 2019 року під час візиту Президента Зеленського у Торонто. Україна ратифікувала документ у вересні, а Канада – у грудні 2020.

Вона діятиме упродовж наступних п’яти років та буде автоматично продовжуватися на наступні п’ятирічні періоди за відсутності засторог у жодної зі сторін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-