Аудіодобірка новорічних та різдвяних книжкових уривків

Аудіодобірка новорічних та різдвяних книжкових уривків

Подкаст
Укрінформ
Коли нарешті з’явилося так багато вільного часу — ми вам підкидаємо під ялинку розважальну добірку зимових книжок

Ірен Роздобудько «Прилетіла ластівочка»

Авторка роману запрошує читача дізнатися правду про знамениту мелодію «Щедрик» і висуває свою версію загадкового вбивства геніального українського композитора Миколи Леонтовича.

Казка «Різдво приходить у Країну Мумі-тролів»

Одного ранку в грудні урвався довгий зимовий сон родини Мумі-тролів. Світ за стінами будиночка змінився до невпізнання: щось біле й загадкове вкрило всю Долину Мумі-тролів, туди й сюди сновигали чепурулі й гемулі, обвішані подарунками й пакунками зі святковими наїдками та напитками. Усі перебували у схвильованому очікуванні чогось, що прямувало до Мумі-долини. Те загадкове Щось видавалося дуже небезпечним і називалося Різдвом.

Дзвінка Матіяш «Вертеп, кекс та інші чудеса» (Таке різне Різдво)

«Таке різне Різдво» — нова збірка короткої прози сучасних українських письменників продовжує традицію різдвяних антологій «Видавництва Старого Лева». Цей уривок для мрійників та тих, хто вірить у чудеса. 

Мар'яна Савка «Собачого Нового року! Котячого Різдва!» (19 Різдвяних історій)

Головна героїня історії вирішила виручити сусідку, що зламала ногу, і замість неї доставити котенятко в подарунок маленькій дівчині на Новий рік, але дорогою до селища забуває телефон в електричці та губиться в незнайомому їй місці...

Оксана Давидова «Коли сніг пахне мандаринками»

Герої оповідань сучасних українських письменниць і письменників, що увійшли до збірника «Коли сніг пахне мандаринками», — підлітки. Іноді у святкову пору вони втрапляють у халепи чи переживають дивні пригоди, часом отримують несподівані дари або сумують через болісні втрати і не розуміють, як увімкнути кнопку «радість» на замовлення. Але врешті­решт найважливіше для кожного з них — зустріти Новий рік та Різдво з найближчими. І в цьому — справжня святкова магія.

Вірші та легенда про Святого Миколая

Фото: Pinterest

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-