100 фільмів із 20 країн: у Києві стартує анімаційний фестиваль «КРОК»

100 фільмів із 20 країн: у Києві стартує анімаційний фестиваль «КРОК»

Укрінформ
У Києві в Будинку кіно розпочинає роботу міжнародний фестиваль анімаційних фільмів "КРОК–2020: у рідній гавані".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Держкіно.

"Із 7 до 13 грудня 2020 року в київському Будинку кіно відбудеться ХXVІІ Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів "КРОК–2020: у рідній гавані". Фільмом-відкриттям фестивалю стане прем'єра стрічки "НІС, АБО ЗМОВА "НЕ ТАКИХ" легенди світової анімації, режисера Андрія Хржановського", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Наступний «Оскар» хочуть провести у звичайному режимі – ЗМІ

Зазначається, що до конкурсної програми цьогорічного фестивалю увійшли майже 100 фільмів із 20 країн. Загалом на селекцію було подано 1112 заявок із 60 країн. Оцінюватиме конкурсну програму авторитетне журі, до складу якого увійшли представники України, Японії, Бельгії/США, Нідерландів та Китаю.

Як повідомляється, цього року "КРОК" розпочав співпрацю з Благодійним Фондом "Таблеточки", який із 2011 року щоденно допомагає українським родинам перемагати рак, а лікарям – рятувати життя онкохворих дітей. "КРОК" та "Таблеточкі" проведуть покази у лікарнях України, зокрема у Національній дитячій спеціалізованій лікарні МОЗ України "ОХМАТДИТ".

Читайте також: Фільм «Пофарбоване пташеня», що претендував на «Оскар», виходить у прокат

Зазначається, що усі заходи та покази ХXVІІ Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів "КРОК–2020: у рідній гавані" безкоштовні. Кількість запрошень обмежена.

Фестиваль "КРОК–2020: у рідній гавані" проводиться за підтримки Державного агентства України з питань кіно та засновників фестивалю – Міністерства культури України, Національної спілки кінематографістів України.

Фото: krokfestival.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-