На Хортиці знайшли поховання скіфського воїна, якому близько 2500 років

На Хортиці знайшли поховання скіфського воїна, якому близько 2500 років

Фото
Укрінформ
Археологічна експедиція Національного заповідника «Хортиця» у Запоріжжі виявила на території острова унікальне поховання скіфського воїна, вік якого близько 2500 років.

Про це повідомили в заповіднику "Хортиця", передає Укрінформ.

"Поховання здійснено в земляній катакомбі, глибиною близько 3-х метрів. Наші пращури доклали великих зусиль аби поховання захистити від грабіжників, бо вхід до катакомби було закладено великою кількістю важких гранітних валунів", - розповіли в заповіднику.

Археологічну експедицію очолює провідний науковий співробітник відділу охорони пам’яток історії, археології та природи Національного заповідника «Хортиця, кандидат історичних наук Дмитро Никоненко.
Зазначається, що похований воїн, за давніми мірками, був гігантом – його зріст сягає близько 1,8 метра. В похованні, археологи також виявили залізний ніж з кістяним руків’ям, рештки колчана з бронзовими стрілами та жертовну їжу.

Окрім того, як розповіли в "Хортиці", над цим похованням, в давнину, нашими пращурами було влаштовано кромлех – коло із гранітних каменів – символ сонця, який відомий в культурах багатьох давніх народів.

На Хортиці знайшли поховання скіфського воїна Фото: ostriv.org

Читайте також: На Дніпропетровщині археологи знайшли скіфську амазонку

Два десятиліття назад на Хортиці на цьому місці вже знаходили цікаві скіфські поховання і жертовники, в яких виявили предмети побуту, античний посуд, прикраси та, навіть, бронзове дзеркало скіфських модниць.
"Подібні знахідки на Хортиці свідчать про те, що острів був важливим скіфським місцем, де розташовувалось городище, повз яке проходили переправи і місце торгівлі із грецькими купцями", - зауважують в заповіднику.
Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада у Запоріжжі через посилення карантинних заходів закрили історико-культурний комплекс "Запорозька Січ".

Фото з сайту ostriv.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-