У турецьких «чорних» археологів відібрали саркофаг віком 2,5 тисячі років

У турецьких «чорних» археологів відібрали саркофаг віком 2,5 тисячі років

Фото
Укрінформ
У турецькій провінції Айдин, що на заході країни, у "чорних" археологів відібрали унікальну археологічну знахідку - саркофаг, вік якого сьановить 2,5 тисячі років.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформагентство DHA.

«У місті Караджасу, в провінції Айдин, було виявлено незаконно викопаний саркофаг, вік якого 2,5 тисячі років», - йдеться у повідомленні.

Знахідку було виявлено та очищено, після чого з'ясовано її вік. Зображення на стінках саркофагу дуже добре збереглися. Знахідку вже передано до музею в стародавньому античному місті Арфодісіас, що знаходиться неподалік.

Як повідомив голова директорату з питань культури і туризму провінції Айдин Умут Тунджер, розкопки у місці виявлення саркофагу тривають, поруч з першим саркофагом було виявлено ще один. Він повідомив, що вже викопаний саркофаг може належати комусь із високопосадовців цього стародавнього району, оскільки він багато оздоблений, - його зовнішню частину прикрашено зображеннями Медузи.

Експерти вважають, що знахідка датована 500 р. до н.е.

Читайте також: У Туреччині знайшли унікальні артефакти, що доводять існування шляху Мугла-Родос

Виявити "чорних" археологів вдалося завдяки безпілотникам та тепловим камерам. Жандарми оточили район та не дали зловмисникам вивезти знахідки.

Фото: DHA, Sabah

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-