Помер актор із фільму «У бій ідуть лише «старі»

Помер актор із фільму «У бій ідуть лише «старі»

Укрінформ
У Вінниці 1 листопада помер український і радянський актор Олександр Немченко, найбільше відомий глядачу по ролі Івана Федоровича у фільмі «У бій ідуть лише «старі».

Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці Вінницького академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського, передає Укрінформ.

"Відійшов у вічність Олександр Немченко... Диригент співочої ескадрильї прийняв в обійми ще одного свого вихованця", - зазначають у театрі.

Прощання з Немченком відбудеться 3 листопада.

У театрі додали, що актор заповів поховати його у Рівному - місті, де він народився.

Олександр Немченко з'явився на світ 12 листопада 1953 року. У 1975 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені І. К. Карпенка-Карого. Будучи студентом другого курсу, в 1973-му, знявся у фільмі Леоніда Бикова «У бій ідуть лише «старі»», де зіграв роль добродушного барабанщика другої співочої ескадрильї Івана Федоровича.

Після завершення у 1977 р. служби в армії він 12 років працював у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі ім. М. К. Садовського, де зіграв 122 ролі.

В 1989 р. Немченко створив естрадний театр мініатюр «Іван Іванович», де був художнім керівником.

З 1996 до 2006 працював в Одесі, у медичному центрі Порошина. Професійно займався нетрадиційною (холістичною) медициною.

У 2012 році на базі Вінницького будинку культури вчителя створив театральну студію «Ігра».

Немченко мав звання заслуженого артиста України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-