Львів приймає міжнародний форум Via Carpatia-2020

Львів приймає міжнародний форум Via Carpatia-2020

Укрінформ
Цього року міжнародний форум Східної та Центральної Європи Via Carpatia-2020 перемістився з Верховини Івано-Франківської області до Львова.

Захід триватиме 26-27 вересня, його головна мета - відновлення та збереження традиції, національне відродження культури, пошук місць української сили та їх технологічний розвиток, повідомив у коментарі кореспонденту Укрінформу ініціатор форуму, народний депутат Микола Княжицький.

«Via Carpatia завжди відбувається у Верховині, але оскільки зараз карантин і там всюди «червона зона», люди бояться їхати. Довго думали, чи проводити форум, але вирішили не відмовлятися, тому перенесли до Львова і зробили частково телевізійним. Цього року буде надзвичайно високого рівня інтелектуальна дискусія про місця української сили, в якій братимуть участь як відомі політики, так і суспільні, громадські діячі, журналісти», - зазначив він.

Це вже третій форум Via Carpatia. Цього року його основна тема - «Місця української сили». В рамках форуму пройдуть кілька панелей з дискусіями, презентаціями, обговоренням, поетичними читаннями. Ідеться про висвітлення кількох важливих тем, які мають провідне значення для поступу культури та розбудови громадянського суспільства: «Інституції для підтримки національного відродження»; «Як технології впливають на культуру. Електронні сервіси, роялті та прямий доступ до слухачів», «Місця сили України».

Під час форуму відбудеться вручення премії Станіслава Вінценза «За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіонів».

Читайте також: На Львівщині стартував Діловий форум - обговорюють нову економічну реальність світу

Організатори форуму – «Всеукраїнський демократичний форум», Український інститут книги, Український ПЕН, Еспресо.

Як повідомлялося, Via Carpatia - щорічний міжнародний форум Центральної та Східної Європи, започаткований 2018 року. Форум складається з фестивалів, концертів, виставок, майстер-класів та інших заходів за участю українських та закордонних виконавців і учасників. Науково-практична частина містить конференцію «Коло Вінценза», де лідери думок, представники державної влади, органів місцевого самоврядування мають можливість обговорити проблеми розвитку Карпатського регіону, політичні, культурні, екологічні та інші актуальні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-