"Ми є Ми поруч" Романа Балаяна позмагається за приз Варшавського кінофестивалю

Укрінформ
Міжнародна прем’єра нового фільму Романа Балаяна «Ми є Ми поруч» відбудеться на Варшавському кінофестивалі, що триватиме з 9 до 18 жовтня.

Про це повідомляється на сторінці фільму у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Картина класика українського кіно потрапила до основного Міжнародного конкурсу. Всього у цій секції представлено 15 картин, зокрема з Великої Британії, Румунії, Китаю, Франції, Польщі, Словаччини, Польщі», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, переможець отримає Гран-прі та грошовий приз у 100 тисяч злотих. Також Роман Балаян претендуватиме на нагороду найкращому режисеру.

Герой фільму - хірург, хрещеник якого помер під час операції. Лікар звільняється з роботи і вирішує допомогти дивній дівчині, чиє минуле оповите таємницею. Стрічка є чорно-білою. Оператор Юрій Король під час фільмування використовував особливу камеру, яких у світі існує лише кілька.

«Стрічка «Ми є Ми поруч» від початку мала бути чорно-білою. Усі режисери у світі давно мріють, щоб кіно повернулося у чорно-білий стан. Чорно-біле кіно — це як у театрі завіса. Це мистецтво», - коментує Балаян.

Читайте також: У Херсоні стартував Міжнародний кінофестиваль аматорського кіно

В головних ролях знялися Ахтем Сеітаблаєв та Катерина Молчанова.

Продюсерка - Іванна Дядюра, виробництво компанії «Ідас Інтернешнл Філм».

Як повідомляв Укрінформ, національна прем’єра фільму «Ми є Ми поруч» відбулася 24 серпня на Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість». Нову стрічку Роман Балаян зняв через 11 років творчої перерви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-