Дніпропетровська обласна філармонія відкрила новий сезон

Дніпропетровська обласна філармонія відкрила новий сезон

Фото
Укрінформ
Дніпропетровська обласна філармонія ім. Когана урочисто відкрила 84-й концертний сезон. Музиканти вийшли на сцену вперше після послаблення карантину.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Дніпропетровської ОДА.

«Нарешті в філармонії знову лунає прекрасна класична музика. На сцені – музиканти видатного симфонічного оркестру. Перед виступом ми поспілкувалися. Обговорили найголовніше – майбутню реконструкцію. Маємо ціль до 110-річчя відкрити оновлену будівлю, у якій нині розміщується філармонія. З гарним фоє, професійною акустикою, сучасною сценою. Вже закінчуємо проєктні роботи», – зазначив голова ОДА Олександр Бондаренко.

Дніпропетровська філармонія відкрила новий сезон / Фото: Дніпропетровська ОДА

В.о директора Дніпропетровської філармонії Олександр Хасапов вважає, що філармонія має стати хабом культури національного масштабу.

“Ми вміємо створювати прекрасне на перетині жанрів. Маємо естрадну школу, власне вокал-шоу, симфонічний та джазовий оркестри, струнний квартет, фольк-гурт, виховуємо підростаюче покоління, ставимо сучасні музичні вистави», - сказав він.

Читайте також: Національна опера відкривається 18 вересня після карантину

Як відомо, через епідемію музиканти з березня не мали жодного концерту, але репетирували нову програму заради слухачів. Симфонічний оркестр філармонії має 81-річну історію.

Наразі на Дніпропетровщині новий театрально-концертний сезон стартував також у музично-драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка, обласному українському молодіжному театрі. У вересні розпочне роботу Дніпропетровський театр опери та балету, театр драми та комедії, Будинок органної та камерної музики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-