На кінофестивалі

На кінофестивалі "Молодість" виявили солідарність із колегами у Білорусі

Укрінформ
На 49-му Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» виступили з підтримкою колег у Білорусі – а саме кінофестивалю «Лістапад».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливу річ я хотів би сказати. Два роки тому в міжнародному журі нашого кінофестивалю був наш друг - художній керівник Міжнародного кінофестивалю у Мінську Ігор Сукманов. Сьогодні вся їхня команда на барикадах, під великою загрозою їхній кінофестиваль. Свободу нашим друзям у Білорусі!» - закликав під бурхливі оплески на церемонії нагородження художній керівник КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі.

Він зазначив, що «Молодість» - один із небагатьох кінофестивалів світу, який за умов карантинних обмежень проводить подію у двох форматах, і подякував усій команді, котра проявила себе дуже креативно й у новій реальності поєднала онлайн зі справжнім кінофестивалем.

Читайте також: Кінофестиваль "Молодість" оголосив переможців

«Не так просто було зробити 49-й  Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» в умовах пандемії. Не так багато гостей цього року змогло до нас приєднатися. Але - зробили», - підкреслив Халпахчі.

Принагідно він нагадав, що «Молодість» триває і 30 серпня запрошує на заключний, глядацький день, впродовж  якого покажуть стрічки, що перемогли цьогоріч, та частину програми – як на фестивальних локаціях, так і онлайн.

Як повідомляв Укрінформ, 49-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» 29 серпня під час урочистої церемонії оголосив переможців. На фестивалі, що проходить з 22 до 30 серпня в офлайн- та онлайн-форматі, показали 260 фільмів.

Читайте також: Кінофестиваль «Молодість» закриватиме фільм-переможець «Санденса»

У Білорусі тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів 9 серпня. Силовики жорстоко розганяли мирні демонстрації, застосовуючи гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. З початку протестів було затримано понад 6,7 тис. людей. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, правозахисники повідомили про п'ятьох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-