"Мої думки тихі" їдуть на Пекінський кінофестиваль - фільм в основному конкурсі

Укрінформ
Дебютну стрічку Антоніо Лукіча «Мої думки тихі», створену за підтримки Держкіно, відібрано до основної конкурсної програми Пекінського міжнародного кінофестивалю - Beijing International Film Festival (BJIFF).

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«До офіційної конкурсної програми відібрано загалом 15 фільмів. Усього ж на фестивалі буде представлено близько 250 фільмів у 12 секціях. Фестиваль відбудеться з 22 по 29 серпня в офлайн та онлайн режимах», - ідеться в повідомленні.

У Держкіно зазначили, що Пекінський кінофестиваль є однією з найважливіших кіноподій регіону та найбільшим кіноринком Азії.

Читайте також: Роуд-муві "Східняк" виходить на екрани 20 серпня

Минулого року на Beijing Film Market - кіноринку Пекінського міжнародного кінофестивалю - вперше було представлено Український національний стенд, організований Українською кіноасоціацією за підтримки Державного агентства з питань кіно.

Як повідомляв Укрінформ, вперше дебютний повнометражний фільм Антоніо Лукіча «Мої думки тихі», створений за підтримки Держкіно, було показано 4 липня 2019 року у секції East of West 54-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах, де фільм отримав Спеціальну нагороду журі.

В Україні кінофестивальна прем’єра стрічки відбулася під час 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю, де фільм отримав приз глядацьких симпатій, премію FIPRESCI за найкращий український фільм, премію за найкращу акторську роботу (Ірма Вітовська-Ванца) та спеціальну згадку журі (Андрій Лідаговський).

Читайте також: Кінофестиваль "Молодість" оголосив склад журі

У 2019 році фільм отримав також Національну премію кінокритиків «Кіноколо» у категоріях «Відкриття року» (Антоніо Лукіч) та «Найкраща акторка» (Ірма Вітовська-Ванца). У 2020 році стрічка стала лауреатом Національної кінопремії України «Золота Дзиґа» у чотирьох номінаціях - «Найкращий фільм» (реж. Антоніо Лукіч, продюсери Дмитро Суханов, Алла Бєлая), «Найкращий сценарій» (Антоніо Лукіч, Валерія Кальченко), «Найкраща жіноча роль» (Ірма Вітовська) та «Відкриття року» (Антоніо Лукіч).

Фільм вийшов в кінотеатрах 16 січня 2020 року лише на 91 екрані, проте стрічка протрималась в українському прокаті п’ять тижнів й зібрала 9,4 млн грн.

Читайте також: У Харкові на площі Свободи показали документальний фільм про події в Білорусі

Крім того, «Мої думки тихі» стали першим в сучасній історії фільмом, що вийшов в прокат у Білорусі українською мовою.

Планується, що восени 2020 року фільм «Мої думки тихі» з’явиться на європейській стрімінговій платформі HBO Europe.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-