На Буковину привезли червонокнижного зубра

На Буковину привезли червонокнижного зубра

Укрінформ
З вінницьких лісів у вольєр Сторожинецького лісництва, що на Буковині, привезли червонокнижного зубра для збільшення популяції цих тварин.

Про це повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА.

"У вольєр Сторожинецького лісництва привезли із вінницьких лісів іще одну зубриху. Її назвали Мурзана. Імена усіх зубрів, які живуть у вольєрі, починаються на «Му». Це традиція, бо першого мешканця, переселеного із Миколаївського зоопарку, звали Мурза", - йдеться у повідомленні.

В ОДА зазначили, що тварина добре перенесла переїзд спецтранспортом із Вінниччини на Буковину. А стадо зубрів, старожилів вольєру, прийняли її як свою.

"Зубри – соціальні тварини, вони мирні, живуть стадом, добре ставляться один до одного", - зазначив мисливствознавець лісгоспу Руслан Рудий.

Вольєр у Сторожинецькому лісгоспі створений для поповнення популяції зубрів. Народжених тут тварин випускають у дику природу, вони поповнюють стадо, яке живе у вижницьких і сторожинецьких лісах.

"Таким чином, ми підтримаємо дику популяцію буковинських зубрів. Маємо в нашому вольєрі представників різних генеалогічних ліній – зубрів австрійсько-німецької крові і східноєвропейської. Це забезпечить народження здорового життєздатного потомства", – зазначив головний мисливствознавець Державного підприємства «Сторожинецьке лісове господарство» Сергій Чистов, який є ініціатором і організатором усіх робіт з реалізації програми відродження буковинського зубра.

Читайте також: Біля Київського зоопарку встановили копію скульптури зубра

Вольєр на території Банилівського лісництва збудували у 2014 році за ініціативи та за кошти ДП «Сторожинецький лісгосп». Це єдиний в Україні вольєр, де в напіввільних умовах, максимально наближених до дикої природи, живуть зубри, завезені з лісів Вінниччини (Хмільницький лісгосп), Миколаївського зоопарку, та з Львівщини (НПП «Сколіські Бескиди»).

Зубр європейський занесений до Червоної книги України, Європейського Червоного списку та належить до виду тварин, що перебувають на межі зникнення в цілому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-