Пулітцерівську премію дали журналістам NYT за матеріали про Україну і режим Путіна

Пулітцерівську премію дали журналістам NYT за матеріали про Україну і режим Путіна

Укрінформ
Співробітники американської газети The New York Times стали лауреатами Пулітцерівської премії 2020 року за 8 матеріалів про режим президента РФ Володимира Путіна, серед яких є про вбивство українського військового Івана Мамчура на замовлення ФСБ.

Про це повідомляється на сайті самої премії, в категорії «Пулітцерівська премія 2020 за міжнародний репортаж».

«Співробітники The New York Times – за набір захоплюючих історій, які піддаються великому ризику, викриваючи хижаків режиму Володимира Путіна», - йдеться в описі переможця.

Серед восьми матеріалів є також і текст про вбивство у 2016 році українського військового Івана Мамчура на замовлення ФСБ РФ.

Решта репортажів стосуються втручання Кремля в справи інших країн, спроба отруєння бізнесмена у Болгарії, російська активність в Лівії й Центральній-Африканській Республіці та бомбардування лікарень у Сирії російськими літаками.

Читайте також: Кілеру ФСБ, який убив у Рівному ветерана АТО, дали 12 років тюрми

Як повідомлялося, 37-річного Івана Мамчура, який працював у Рівненському слідчому ізоляторі майором внутрішньої служби, застрелили у вересні 2016 року в коридорі житлового будинку.

6 березня 2020 року Рівненський міський суд засудив агента ФСБ Олега Смородінова до 12 років позбавлення волі. Слідство встановило, що раніше двічі судимий громадянин України Смородінов у січні-лютому 2016 був завербований співробітниками ФСБ в Москві. У вересні 2016 після того, як колишній АТОвець Мамчур відмовився працювати на російські спецслужби, Смородінов застрелив його з пістолета в під'їзді будинку. За це кілер отримав близько 5 тисяч доларів і 300 тисяч російських рублів. Крім того, співробітники ФСБ обіцяли влаштувати його на роботу в поліцію окупованого Криму. Смородінов отримав список українських військових, яких він мав ліквідувати. На суді Смородінов визнав свою провину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-