Нацопера запускає онлайн-проєкт на підтримку Італії

Нацопера запускає онлайн-проєкт на підтримку Італії

Відео
Укрінформ
Національна опера України ім. Т. Г. Шевченка за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики, Посольства Італії та Італійського інституту культури в Україні презентує онлайн-проєкт на підтримку Італії.

Про це повідомляє пресслужба МКІП.

«Щотижня протягом місяця ми презентуватимемо відео, створене з використанням записів на смартфони, зроблених артистами Національної опери України. Цього тижня ми розпочинаємо проєкт музичним твором, що є символом національної історії та мистецької спадщини Італії – хором "Va, pensiero" з опери "Набукко" Джузеппе Верді. У такій спосіб ми долучаємося до ініціативи #MusicaSenzaFrontiere (#МузикаБезКордонів) нашого партнера Ravenna Festival, який у 2018 році продемонстрував свою солідарність Україні концертами "Шляхи дружби" під керівництвом видатного диригента сучасності маестро Ріккардо Муті в Києві та Равенні», - повідомляють організатори проєкту.

Як зазначає т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко, сьогодні, коли весь світ стикається з необхідністю самоізоляції задля збереження життя і здоров'я, цей проєкт засобами мистецтва демонструє єдність, солідарність, співчуття та людяність.

«У наші дні, як ніколи, необхідним є зберегти мости між країнами та людьми, бути креативними та винахідливими для того, щоб підтримувати вічні цінності світової культури”, - підкреслила вона.

Читайте також: Нацопера переносить вистави з квітня на червень

Водночас посол Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа зазначає, що організатори долучаються до акції #WeAreInItaly – #staytunedonIT (#МиІталія – #залишаймосяназв’язкузІТ), яку Міністерство закордонних справ Італії розпочало на підтримку культурної індустрії та інноваційних секторів у зв’язку зі спричиненою коронавірусом надзвичайною ситуацією.

«Під хештегом #КультураНеЗупиняється (#LaCulturaNonSiFerma) маємо намір принаймні частково компенсувати численні музичні заходи, проведення яких було заплановано цією весною”, - наголошує дипломат.

Національна опера України раніше започаткувала проєкт #театрвдома. Під цим тегом можна відшукати всі публікації з артистами театру, які розповідають, як пережити карантин та що для цього роблять вони самі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-