Стало відомо, коли може вийти у прокат

Стало відомо, коли може вийти у прокат "Атлантида" Васяновича

Укрінформ
Фільм-призер Венеціанського кінофестивалю "Атлантида" Валентина Васяновича планують випустити у прокат у листопаді.

Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

«Старт українського прокату створеної за підтримки Держкіно драми Валентина Васяновича заплановано на 5 листопада 2020 року», - йдеться у повідомленні.

Події фільму відбуваються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання.

Світова прем’єра «Атлантиди» відбулася в межах офіційної конкурсної програми «Горизонти» Венеціанського кінофестивалю, де стрічка здобула перемогу і стала найкращим фільмом секції. Картину було також представлено у програмі Contemporary World Cinema Міжнародного кінофестивалю в Торонто. Серед фестивальних здобутків «Атлантиди» – Гран-прі міжнародних кінофестивалів Les Arcs Film Festival (Франція), Tromsø International Film Festival (Норвегія) та «Лістапад» (Білорусь), спеціальний приз журі міжнародного кінофестивалю у Токіо (Японія), премія за найкращу операторську роботу на міжнародному кінофестивалі у Севільї (Іспанія).

Читайте також: Кінофестиваль "Відкрита Ніч" оголосив прийом фільмів на конкурс

Головні ролі в картині зіграли непрофесійні актори: колишній розвідник, волонтер благодійного фонду допомоги армії «Повернись живим» Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк.

Як й у попередніх проєктах, Валентин Васянович працював над стрічкою як автор сценарію, режисер, оператор та співпродюсер. Продюсери стрічки - Володимир Яценко та Ія Мислицька.

Міжнародною промоцією займається бельгійська компанія Best Friend Forever.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-