Держкіно і Мінцифри спростили видачу прокатних посвідчень для фільмів

Держкіно і Мінцифри спростили видачу прокатних посвідчень для фільмів

Укрінформ
Держкіно спільно з Мінцифри розпочали програму цифровізації послуг агентства. 

Першим кроком стало переведення в електронний формат державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів, повідомляє пресслужба агентства.

«Прокатне посвідчення, підписане кваліфікованим електронним підписом (КЕП) уповноваженої особи Держкіно, який має таку ж юридичну силу, як і власноручний підпис, відтепер можна отримати дистанційно, на електронну пошту», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, отримання прокатних посвідчень в електронному вигляді передусім допоможе дистриб’юторам, що співпрацюють з кінотеатрами і мають з ними підписані угоди про надання права тимчасового демонстрування. Дистриб’ютор зможе надіслати електронне прокатне посвідчення кінотеатру або викласти його у себе на сайті. В разі перевірки кінотеатр матиме оригінал угоди, укладеної між власником кінотеатральних прав та демонстратором, що здійснює публічний показ фільму у кінозакладі, та прокатне посвідчення в електронному вигляді.

Читайте також: Тринадцятий конкурс Держкіно відбудеться після карантину

«Щоб отримати право на розповсюдження і демонстрацію фільмів, заявнику тепер не потрібно йти до Держкіно та отримувати десятки паперових екземплярів "прокаток"», – наголосив, коментуючи нововведення, віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, інформує Мінцифри у Telegram.

Наступним кроком, як поінформували у міністерстві, буде подання документів на отримання цифрового прокатного посвідчення та його передача між власниками прав прокату.

Сьогодні ж Держкіно видало перші три електронні прокатні посвідчення, уточнили в агентстві.

Читайте також: Docudays UA через карантин відбудеться онлайн

У Держкіно інформують, що розпочинають видачу електронних прокатних посвідчень паралельно з їх паперовими носіями, тому за необхідності можна отримати й паперове посвідчення. Роздрукувати або перевірити справжність електронного прокатного посвідчення можна на спеціалізованих сайтах, зокрема на сайті Акредитованого центру сертифікації ключів органів юстиції України за посиланням

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-