Кінофестиваль

Кінофестиваль "Молодість" відбудеться в економ-режимі – Халпахчі

Укрінформ
Команда «Молодості» планує провести свій 49-й кінофестиваль, який перенесено на осінь, за обмеженого фінансування.

Про це сказав в інтерв’ю Укрінформу арт-директор Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі.

«В бюджеті планувалося (на проведення кінофестивалю – ред.) 12 мільйонів гривень... Зараз ми консультуємося з представниками кіноіндустрії, нашими продюсерами – і визначили суму у 8 мільйонів. Крім того, подали проєкт до Українського культурного фонду», - розповів Халпахчі.

Водночас він зазначив, що до серпня ситуація може змінитися, маючи на увазі дві обставини – запровадження карантину у зв’язку з епідемією коронавірусу та можливе урізання державного бюджету на культуру.

Читайте також: Кошти на кіно можна скорочувати не більш як на третину – Халпахчі

«Ці дві обставини – ключові! Ми знаємо, що в інших країнах на культуру, навпаки, виділяють додаткові кошти. І то досить великі, бо кіноіндустрія у світі зараз дуже потерпає. І навіть Голлівуд, який ніколи не отримував державної субсидії, звернувся наприкінці березня до Конгресу США з проханням про фінансову допомогу!» - зауважив арт-директор «Молодості».

За його словами, про це треба думати й у нас.

«Сьогодні ми обмірковуємо, як провести фестиваль в економ-режимі, якщо до того ж буде значно скорочено фінансування. Бо, як розумієте, в цій непевній ситуації наші спонсори не можуть підтвердити всі попередні домовленості. Тому наша робота дійсно виглядає як реакція на надзвичайну ситуацію», - зазначив Халпахчі.

Читайте також: Кінофестиваль "Молодість" перенесли на серпень

Він додав, зокрема, що церемонія урочистого відкриття «Молодості» відбудеться просто неба під аркою Дружби народів, а не в Палаці «Україна», як попередньо планувалося, через дорогу оренду.

Більше читайте в інтерв'ю на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-