На Донеччині просто неба читають вірші Ліни Костенко

На Донеччині просто неба читають вірші Ліни Костенко

Відео
Укрінформ
На Донеччині проходить вулична акція «Читаймо разом з Ліною Костенко», приурочена до 90-ліття цієї відомої української поетеси.

Про це повідомляє Управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації.

«На початку березня розпочато вуличну акцію «Читаймо разом з Ліною Костенко». Акція проводиться за підтримки голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленка, за ініціативи управління культури і туризму облдержадміністрації, Донецького навчально-методичного центру культури», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі охочі мали нагоду продекламувати твори відомої української поетеси. Про що свідчить відеоролик, опублікований на сайті ОДА.

Читайте також: У Києві відбулося вручення Шевченківської премії

Ліна Костенко - українська письменниця, поетеса-шістдесятниця. Народилася 19 березня 1930 року. Лауреат Шевченківської премії, Премії Антоновичів. У радянські часи брала активну участь у дисидентському русі, за що була надовго виключена з літературного процесу. Авторка багатьох поетичних збірок. Вона - почесний професор Києво-Могилянської академії, почесний доктор Львівського та Чернівецького університетів.

Костенко у 2005 році відмовилася від звання Героя України, наголосивши, що Поетам для спілкування з Народом потрібно тільки Слово, і "ніякі брязкальця я не візьму".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-