Нового “Петрика П’яточкіна” відібрали для найбільшого анімаційного форуму Європи

Нового “Петрика П’яточкіна” відібрали для найбільшого анімаційного форуму Європи

Відео
Укрінформ
Анімаційний фільм студії КАПІ “23 образи Петрика П’яточкіна” (міжнародна назва “Trouble Nubble Gum”) відібрано на 21-ий міжнародний форум Cartoon Movie, що відбудеться в місті Бордо (Франція) 3 - 5 березня.

Про це Укрінформу повідомили у студії КАПІ.

“23 образи Петрика П’яточкіна” став єдиним українським анімаційним проєктом, який зміг подолати високу конкуренцію і був відібраний оргкомітетом для участі у пітчингу. Анімаційний фільм створюється за сценарієм Наталі Гузєєвої (“Капітошка”, “Як Петрик П'яточкін слоників рахував”, “Мишко та Дзвінка”) за підтримки Міністерства культури України”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що фільм “23 образи Петрика П’яточкіна” у Бордо представить автор проєкту Михаль Маргуліс.

“Поїздка у Бордо має два головних завдання. Перше – вийти на завершальні етапи переговорів із копродакшену з нашими потенційними партнерами. Друге – зміцнити репутацію “Петрика П’яточкіна” як анімаційного IP, що послідовно й активно розвивається”, – зазначає Маргуліс.

Презентація трейлера “23 образи Петрика П’яточкіна” відбудеться під час ранкового шоукейсу. Згодом команда фільму матиме 30 хвилин на презентацію фільму аудиторії з кількох сотень провідних копродюсерів, інвесторів, дистриб’юторів, сейлз-агентів, ігрових компаній, книговидавців, ЗМІ та інших представників індустрії.

Cartoon Movie – одна з провідних подій Європи для фахівців анімаційної індустрії. Щорічно форум збирає професіоналів з усього світу, які на пітчинг-сесіях представляють кращі європейські повнометражні анімаційні проєкти поточного року та знаходять інвесторів, копродюсерів та дистриб’юторів.

Читайте також: Мультфільм «Ясна зоря», створений дітьми, потрапив у фінал міжнародного конкурсу

За час існування Cartoon Movie тут отримали фінансування 349 мультфільмів на загальну суму понад 2,4 млрд євро. Саме тут починали шлях до кінотеатрів такі відомі мультфільми, як “Тріо з Бельвіля” (2003, премія Сезар, дві номінації на Оскар), “Кіт у Парижі” (2010, номінація на Оскар, Сезар), “Чіко і Рита” (2010, премія Гойя, номінація на Оскар), “Ернест і Селестина” (2012, премія Сезар, номінація на Оскар) “Баранчик Шон” (2015, номінація на Оскар, Золотий Глобус, приз Британської кіноакадемії), “Життя кабачка” (2016, номінація Каннського кінофестивалю) та інші.

Трейлер фільму “23 образи Петрика П’яточкіна” тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-