Харківська школярка віддала своє волосся на перуку для хворої дитини

Харківська школярка віддала своє волосся на перуку для хворої дитини

Фото, відео
Укрінформ
Харківська школярка Емілія віддала своє волосся на створення спеціальної медичної “перуки” для хворої дитини, яка втратила волосся.

Про це бабуся Емілії - лікарка за фахом Кіра Джафарова - написала у Facebook.

"Сьогодні Емілія віддала своє волосся. Для того, щоб оцінити значущість її вчинку, необхідно знати, що 147 мільйонів людей на Землі страждають на гніздову алопецію, тобто - повну втрату волосся. Серед них є діти, котрі відчувають неймовірні психологічні страждання", - написала Кіра Джафарова.

За її словами, одного разу Емілія жартома сказала, що могла б поділитися своїм волоссям з дівчинкою, у якої їх немає. Також бабуся додала, що Емілія зростає в сім’ї лікарів, в якій заведено займатися благодійністю: наприклад, віддати заощадження, щоб забезпечити дитину із вродженою вадою серця витратними матеріалами для операції.

20 лютого, йдеться у повідомленні, до Харкова прилетіли фахівці з італійської компанії Cesare Ragazzi Laboratories, щоб правильно зрізати волосся Емілії. Протягом кількох місяців вони будуть створювати систему заміщення волосся конкретній дитині, а потім знову приїдуть, щоб зробити естетичне протезування дівчинці, яка про це мріє.

Читайте також: Союз українок Америки у Кліфтоні передав $7 тисяч на лікування поранених захисників України

Гніздова алопеція — автоімунне захворювання, що супроводжується частковою або повною втратою волосся. Системи заміщення волосся дозволяють таким хворим відмовитися від використання перук. Також вони полегшують соціальну адаптацію людини та повернення до активного способу життя.

Фото: Кіра Джафарова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-