Disney може перезавантажити

Disney може перезавантажити "Планету мавп"

Укрінформ
Американська кінокомпанія Disney може зняти римейк фільму “Планета мавп”.

Про це повідомляє видання DiscussingFilm із посиланням на джерела.

“Джерела стверджують, що фільм буде перезавантаженням, тому малоймовірно, що він буде пов'язаний із попередньою трилогією "Планета мавп" від 20th Century Fox”, - йдеться у повідомленні.

За прогнозами видання, стрічка стане перезавантаженням оригінального фільму 1968 року.

Джерела видання повідомили, що сценаристом і режисером нового проєкту стане Вес Болл (“Той, що біжить лабіринтом”). До його команди долучився художник-постановник Деніел Дорренс.

Читайте також: 92-й "Оскар": Несподівані "Паразити" і непереможний Фенікс

Очікується, що зйомки фільму розпочнуться пізніше цьогоріч, що, ймовірно, означатиме дату виходу не раніше 2022 року.

Як повідомлялося, "Планета мавп" (англ. Planet of the Apes) - це американська науково-фантастична франшиза, що включає фільми, книги і телесеріали. Всіх їх об'єднує вигаданий світ, де мислячі мавпи домінують над людьми. Франшиза почалася з роману «Планета мавп» французького письменника П'єра Буля, виданого 1963 року.

Кіноадаптація роману під назвою «Планета мавп» 1968 року, хоча і значно відійшла від фільмівпершоджерела, отримала критичний і комерційний успіх, почавши серію продовжень і спін-офів.

Із 1973 року франшизою володіє 20th Century Fox. У період з 1970 по 1973 рік вийшли чотири продовження: «Під планетою мавп», «Втеча з планети мавп», «Завоювання планети мавп», і «Битва за планету мавп». Серія також містить два телесеріали: «Планета мавп» (1974) і анімаційний серіал «Повернення на Планету мавп» (1975).

Читайте також: Серіал "Відьмак": творці розповіли про другий сезон

У 2001 році вийшла стрічка-спроба Тіма Бертона відродити франшизу однойменним фільмом, але продовжень вона не отримала.

У 2011 році відбулося перезавантаження франшизи з фільмом «Повстання планети мавп», услід за яким у 2014 році вийшов «Світанок планети мавп». Останнім фільмом перезавантаження є «Війна за планету мавп», що вийшов у 2017 році.

Також є документальний фільм про створення перших п'яти фільмів франшизи під назвою «Behind the Planet of the Apes» (1998).

Головне фото: фільм "Війна за планету мавп"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-