Українці офіційно братимуть участь у наступному

Українці офіційно братимуть участь у наступному "Слов'янському базарі" - посол Білорусі

Укрінформ
Глави міністерств культури України і Білорусі домовилися про офіційну участь українських артистів у фестивалі "Слов'янський базар" у Вітебську в рамках окремого дня.

Про це заявив в інтерв'ю Укрінформу Надзвичайний і Повноважний посол Білорусі в Україні Ігор Сокол.

"Наші країни близькі культурно та історично. Тому для нас велике значення має той факт, що в рамках другого Форуму регіонів України і Білорусі в жовтні в Житомирі було досягнуто домовленості президентів про проведення у 2020 році Днів культури Білорусі в Україні. Для нас вагомою є і домовленість про офіційну участь українських артистів у "Слов'янському базарі" у Вітебську в рамках окремого дня. у Білорусі люблять і добре розуміють українську культуру. Білоруський глядач скучив за виступами яскравих українських виконавців. Тому ми дуже чекаємо українських артистів і офіційних осіб на "Слов'янському базарі" у 2020 році", - сказав дипломат.

Він повідомив, що всі ці питання обговорювали 13 грудня міністр культури Республіки Білорусь Юрій Бондар і міністр інформації Республіки Білорусь Олександр Карлюкевич з міністром культури, молоді та спорту України Володимиром Бородянським.

Читайте також: Українці у Нью-Йорку презентували оперу про катастрофу майбутнього

На думку посла Білорусі, те, що культурне співробітництво має розвиватися, не підлягає сумніву.

"Питання ж не тільки в ностальгії, тому що, на мій погляд, це погане почуття - «як калісь било, ужо не будзе». Треба не ностальгувати, а просто пам'ятати, що колись це був єдиний культурний простір, і нічого поганого в цьому немає. Адже звести стіну між людьми набагато простіше, ніж потім її зламати", - переконаний Сокол.

Як відомо, «Слов'янський базар» - щорічний міжнародний фестиваль мистецтв, який проходить у Вітебську з 1992 року. Фестиваль задуманий як спільний культурний захід трьох країн: Білорусі, Росії та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-