Символ японського руху #MeToo відсудила $30 тисяч компенсації

Символ японського руху #MeToo відсудила $30 тисяч компенсації

Укрінформ
Японська журналістка Шіорі Іто, яка звинуватила відомого тележурналіста Норіюкі Ямагучі у зґвалтуванні й стала символом руху #MeToo в країні, відсудила $30 тисяч компенсації.

Про це повідомляє The Guardian.

"Ми визнаємо, що позивачка досі страждає від спогадів і панічних атак", — йдеться у рішенні Токійського районного суду.

Суд зобовʼязав 53-річного колишнього главу Вашингтонського бюро мережі TBS Ямагучі, який заперечував обвинувачення, виплатити Іто компенсацію та відкликати свій позов проти неї на майже 1,2 млн дол.

Іто стверджує, що інцидент стався у 2015 році, коли вона зустрілася з Ямагучі за обідом, аби обговорити можливість працевлаштування. За словами журналістки, коли під час обіду вона знепритомніла, Ямагучі затягнув її у готельний номер і накинувся на неї.

У своїй книзі про цей інцидент «Чорний ящик» Іто висловила припущення, що за обідом їй в алкоголь підмішали наркотик для «зґвалтування на побаченні», проте вона не може довести це, оскільки поліція не перевірила її на наявність наркотичних речовин.

Читайте також: Uber у Штатах повідомив про майже 6 тисяч випадків сексуального насильства

У 2017 році Іто подала цивільний позов після того, як поліція вирішила не заарештовувати Ямагучі. Вона вимагала $100 тис. як компенсацію за свої страждання після того, як прокурори відмовилися висунути звинувачення Ямагучі, посилаючись на недостатність доказів.

Як повідомлялося, рух MeToo виник у жовтні 2017 року у результаті скандалу і звинувачень на адресу голлівудського кінопродюсера Харві Вайнштейна у сексуальних домаганнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-