У Львові назвали переможців Міжнародного конкурсу молодих оперних співаків

У Львові назвали переможців Міжнародного конкурсу молодих оперних співаків

Фото
Укрінформ
У Львові назвали переможців V Міжнародного конкурсу молодих оперних співаків імені Соломії Крушельницької.

Гран-прі цього змагання, в якому брали участь співаки з України, Вірменії, Білорусі, Польщі та Угорщини, отримала хористка зі Львова Мар`яна Мазур, повідомила кореспонденту Укрінформу речниця Львівської національної опери Надія Труш.

“З 50 учасників конкурсу у фінальний тур вийшли десять українських співаків. Більшість із них і розділили призові місця”, - зазначила Труш.

У Львові назвали переможців Міжнародного конкурсу молодих оперних співаків. Фото: opera.lviv.ua

За її словами, крім премій, розмір яких коливався від 1 до 10 тисяч доларів, один із учасників отримав запрошення виступати на сцені столичної опери та Сілезької опери у Польщі.

Оцінювало учасників авторитетне міжнародне журі, до складу якого входили фахівці з України, Австрії, Польщі, Словаччини, Німеччини і Молдови.

Читайте також: Національна опера підготувала до новорічних свят гала-концерти й балет “Лускунчик"

Як зазначила його голова — солістка Віденської опери Вікторія Лук`янець, учасників оцінювали не тільки розумом, а й серцем, прагнучи засвітити нові імена.

Як повідомляв Укрінформ, конкурс через брак фінансування не проводився уже 10 років. Тепер, за погодженням із Міністерством культури, його вирішено проводити що два роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-