Джамала записала кліп до фільму про Голодомор

Джамала записала кліп до фільму про Голодомор

Відео
Укрінформ
Українська співачка кримськотатарського походження Джамала представила кліп на пісню «Ціна правди» до однойменного фільму польського режисера Агнешки Голланд про Голодомор.

Офіційний кліп на пісню, що стала саундтреком фільму Агнешки Голланд, Джамала розмістила на своїй сторінці в Facebook.

«Мене неймовірно вразила історія, яка послужила основою для картини. У центрі сюжету – звичайний журналіст, який проявляє справжній героїзм, щоб донести інформацію про Голодомор до світової громадськості. Як ми знаємо, люди, які не бояться і борються за правду, платять за це високу ціну. Мені близька ця ідея, вона багато в чому перегукується з моєю творчістю», — зазначила Джамала.

Режисер кліпу - Катя Царик, оператор - Юрій Король, музику до пісні написала Джамала, текст - Джамала разом з Вікторією Платовою.

Читайте також: Нацрада нагадує телеканалам про День пам’яті жертв голодоморів

У зйомках кліпу взяли участь музиканти оркестру «Віртуози Києва».

Як повідомлялося, історичний трилер Аґнєшки Голланд “Ціна правди”, створений за підтримки Держкіно, виходить на великі екрани 28 листопада.

Фільм українським глядачам та представникам засобів масової інформації особисто представить режисерка Аґнєшка Голланд 27 листопада на допрем’єрному показі стрічки. А 28 листопада Аґнєшка стане почесною гостею на фестивалі “Нове британського кіно”, де фільм-відкриття “Ціна правди” буде показаний мовою оригіналу.

“Ціна правди” розповідає про те, як у 1933 році вельський репортер Ґарет Джонс шукає свою наступну велику історію. Останні новини приводять його до Москви, де він знайомиться з журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на “радянську утопію”, що не має нічого спільного з реальністю. І Ґарет, попри смертельні погрози, розпочинає своє розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову та масові репресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману “Колгосп тварин” Джорджа Орвелла.

Читайте також: У Києві презентували архітектурний проєкт Музею Голодомору

Режисерка - Аґнєшка Голланд. Авторка сценарію - Андреа Халупа. Продюсери Клаудія Смея, Станіслав Дзідзіч, Єгор Олесов, Ангус Ламонт, Андреа Халупа.

У ролях: Джеймс Нортон, Ванесса Кірбі, Пітер Сарсгаард, Джозеф Моул, Кеннет Кренем, Яків Ткаченко, Олег Драч, Володимир Федорук, Анна Шайдюк, Анастасія Чала, Аліна Ковальська.

Дистриб’ютори - MMD UA та FILM.UA Distribution.

Виробництво Польщі (Film Produkcja за підтримки Polish Film Institute), України (Kinorob за підтримки Держкіно) та Великої Британії (Jones Boy Film). Зйомки фільму проходили в Україні, Польщі та Шотландії.

Читайте також: У Парижі вшанували пам'ять жертв Голодомору

Промокампанія фільму в Україні базується на масштабному соціально-просвітницькому проєкті компанії FILM.UA Group, метою якого є популяризація персони Ґарета Джонса в Україні й світі та збереження пам’яті про Голодомор в Україні 1932-33 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-