Премію в галузі літературної критики здобула збірка

Премію в галузі літературної критики здобула збірка "Інкубація «Яєць динозавра»"

Укрінформ
Збірка есеїв-мініатюр "Інкубація «Яєць динозавра»", присвячена критичній рецепції малої прози Олеся Ульяненка, оголошена лауреатом премії у галузі літературної критики імені О. Білецького.
Як повідомляє Укрінформ, автором збірки є професор Київського національного лінгвістичного університету, доктор філології Фелікс Штейнбук, а його збірка вийшла друком в 2016 році у видавництві "Люта справа".

Переможець обирався шляхом таємного голосування на засіданні журі премії під головуванням керівника інституту літератури імені Т. Г. Шевченка М. Г. Жулинського.

Професор Штейнбук – український літературознавець, педагог і методист, який вважається головним експертом з категорії тілесності. Він є автором книг "Засади тілесного міметизму у текстових стратегіях постмодерністської літератури кінця ХХ – початку ХХІ століття", "Конвергенція тілесних мікротопосів у сучасній світовій літературі" тощо.

В минулому був деканом Кримського гуманітарного університету (м. Ялта), але після окупації залишив Крим у квітні 2014 року.

Читайте також: Свобода преси: ЮНЕСКО оголосила прийом заявок на премію Гільєрмо Кано

Як відомо, премія імені О.Білецького заснована 1971 року і є єдиною премією за літературну критику. Вона є премією Спілки письменників України та Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України і покликана сприяти розвитку української літературної критики, посиленню її активності в дослідженні й висвітленні сучасного літературного процесу, його тенденцій, явищ і постатей.

Премія присуджується щорічно за кращі праці різних жанрів у галузі літературної критики, виключаючи збірки статей і монографії.

Фото: www.facebook.com/events

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-