Фільм

Фільм "Додому" з Ахтемом Сеітаблаєвим за тиждень виходить в український прокат

Укрінформ
Драма “Додому” Нарімана Алієва, національний кандидат на премію “Оскар” у категорії “Найкращий міжнародний фільм”, виходить у широкий український прокат 7 листопада.
Як повідомляє компанія “Артхаус Трафік”, з цієї нагоди відбудуться спеціальні покази фільму.

“5 листопада у столичному кінотеатрі “Оскар” в ТРЦ Gulliver відбудеться урочиста київська прем'єра за участю творчої групи фільму. Також відбудеться серія спеціальних показів за участю членів знімальної групи - 6 листопада у кінотеатрі Сінема Сіті (ТРЦ Ocean Plaza); 10 листопада в кінотеатрі “Жовтень”; 4 листопада Наріман Алієв особисто представить фільм на показі у львівському “Кінопалаці”; 14 листопада режисер поспілкується з глядачами у Ковелі”, - зазначається в повідомленні.

“Додому” – повнометражний дебют режисера Нарімана Алієва. Фільм розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали в Київ після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім, і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

“Додому” — це мій особистий тихий маніфест проти того, що відбувається у цей важкий час з моїм народом. У фільмі через історію однієї родини я намагався показати всю трагедію кримськотатарського народу та розказати про реалії сьогодення, в яких ми опинилися. Для мене важливо, щоб тема Криму і кримських татар звучала як в Україні, так і за її межами", – наголошує Алієв.

Головні ролі у стрічці виконали Ахтем Сеітаблаєв та Ремзі Білялов. Продюсер стрічки - Володимир Яценко. Міжнародною промоцією займається компанія Wild Bunch.

Стрічка вже була показана у 13 країнах світу, права на фільм придбали кінокомпанії з Франції, Великої Британії, країн Бенілюксу, Греції, Туреччини та Китаю.

Світова прем'єра фільму відбулася у конкурсній програмі “Особливий погляд” Каннського кінофестивалю. В Україні фільм було вперше показано в рамках міжнародної конкурсної програми Одеського кінофестивалю, де “Додому” виборов Гран-прі – “Золотого дюка”, який присуджується за результатами глядацького голосування. Також на рахунку роботи Алієва головний приз Міжнародного кінофестивалю у Бухаресті (BIFF).

Читайте також: Фільм Нарімана Алієва отримав нагороду

Наразі “Додому” продовжує збирати премії та нагороди. Стрічка стала тріумфатором другої Національної премії кінокритиків України “Кіноколо”– її було відзначено як найкращий фільм року, а Алієв та Сеітаблаєв були нагороджені як найкращий режисер та актор. “Додому” було також визнано найкращим іноземним фільмом 7-го Міжнародного Босфорського кінофестивалю у Стамбулі, де Сеітаблаєв також отримав премію за найкращу чоловічу роль. Фільм Алієва було також показано в рамках фестивалю українських фільмів у Варшаві, де він отримав приз глядацьких симпатій.

Стрічка створена за підтримки Міністерства культури України, дистриб’юція здійснюється за промопідтримки Держкіно України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-