Виступ “Київської камерати” закрив Дні української музики у Варшаві

Виступ “Київської камерати” закрив Дні української музики у Варшаві

Фото, відео
Укрінформ
Виступ Національного ансамблю солістів "Київська камерата" під диригуванням композитора Романа Реваковича у середу ввечері завершив п’ятий фестиваль “Дні української музики у Варшаві”.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Це була вдала презентація української музики у Варшаві, в усій Польщі. Україна має прекрасну не лише фольклорну музику, а й музику високого плану”, - заявив артдиректор фестивалю, відомий польський диригент та композитор українського походження Роман Ревакович.

Під час виступу виконувалися твори чотирьох українських композиторів - Володимира Шумейка, Ігоря Щербакова, Євгена Станковича та Олега Киви.

Дні української музики у Варшаві / Фото: Юрий Банахевич, Укрінформ

За словами Реваковича, на цьогорічному фестивалі запроваджено інновацію: окрім української, виконувалася музика польського композитора Вітольда Лютославського. Він наголосив: це доводить, що Україна і Польща мають розмовляти між собою мовою культур.

Директор національного ансамблю "Київська камерата" Дмитро Таванець підкреслив, що культура є найпотужнішою дипломатією, а музика - міжнародна мова, яку всі розуміють.

“Дуже важливо налагоджувати ці зв’язки, показувати українську музику в Польщі”, - констатував Таванець.

Читайте також: У Варшаві стартували Дні української музики

Голова національної спілки композиторів України Ігор Щербаков зауважив, що всі фестивалі, які організував Роман Ревакович, були на дуже високому рівні.

“Він робить усе, щоб показати українську музику в найкращому світлі, щоб Україну знали у світі, зокрема і в Польщі”, - наголосив Щербаков.

Як повідомлялося, “Дні української музики у Варшаві” організувала фундація Pro Musica Viva. Артдиректором фестивалю є її голова Роман Ревакович. Упродовж фестивалю відбулися три концерти українських виконавців та композиторів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-