Український фільм «Додому» демонструють на Босфорському кінофестивалі

Український фільм «Додому» демонструють на Босфорському кінофестивалі

Укрінформ
Український фільм «Додому» (Evge), який у лонг-листі премії «Оскар», демонструють на 7-му Міжнародному Босфорському кінофестивалі в Стамбулі (Туреччина).

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні разом пройшли з кримським татарином Мустафою ту дорогу додому. Дорогу до окупованого Росією Криму. З важкою місією - поховати рідного сина, який загинув, захищаючи Україну в нинішній війні», - поділилися враженнями від перегляду представники Генконсульства України в Стамбулі, які відвідали показ у суботу.

Режисер фільму Наріман Алієв взяв участь у презентації кінофільму та відповів на питання глядачів.

Ще один показ фільму «Додому» відбудеться сьогодні о 19.30 у кінотеатрі «Kadıköy».

Читайте також: "Атлантида" та "Додому": на Viennale покажуть українське кіно

Повнометражна стрічка «Додому» (Evge/Homeward) – це фільм, який розповідає про кримського татарина Мустафу (його роль виконує Ахтем Саітаблаєв), старший син якого був убитий на війні на сході України. Чоловік з молодшим сином відправляється до анексованого Криму, щоб поховати старшого сина. Прем’єра фільму відбулася у травні на 72-му Каннському міжнародному кінофестивалі. У прокат фільм вийде 7 листопада.

Також у програмі фестивалю 24 жовтня відбудеться показ ще одного фільму про події в Україні. Короткометражного фільму «Анна», який розповідає про матір-одиначку, яка працює на м'ясопереробному комбінаті та з 16-річною донькою живе на сході України, де триває війна. Фільм «Анна» було створено спільно кінематографістами України, Ізраїлю та Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-