Каліфорнія стала першим штатом, де заборонили продаж хутряного одягу

Каліфорнія стала першим штатом, де заборонили продаж хутряного одягу

Укрінформ
Каліфорнія стала першим штатом США, в якому запровадили заборону на продаж виробів з хутра тварин.

Про це повідомляє San Francisco Chronicle.

"Любителям норкових шуб чи жилетів з шиншили незабаром доведеться робити покупки одягу в інших місцях, оскільки, Каліфорнія стала першим штатом США, який заборонив продаж одягу з хутра", - йдеться у повідомленні.

Губернатор штату Гевін Ньюсом підписав закон, що забороняє продаж та виготовлення нового хутряного одягу та аксесуарів. Заборона набуває чинності з 1 січня 2023 року, надаючи роздрібним торгівцям час для розпродажу існуючих запасів товарів.

"Каліфорнія тримає першість, коли йдеться про турботу про тварин, сьогодні ця турбота вимагає заборонити продаж виробів з хутра", - заявив губернатор.

Читайте також: До Всеукраїнського маршу за тварин долучилася й антарктична експедиція

Прихильники заборони стверджують, що вона необхідна для припинення негуманної торгівлі хутром, що передбачає розведення тварин та їх вбивство виключно заради їх хутра, часто з використанням таких методів, як електрошок. Згідно з новим законом, роздрібні торгівці все ще зможуть продавати хутряний одяг на ринку "секонд хенд" або використовувати для декорацій. Заборона також не поширюватиметься на вироби зі штучного хутра, яке зазвичай виготовляється з пластику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-