В єгипетському саркофазі знайшли найдавніший варіант карти загробного світу

В єгипетському саркофазі знайшли найдавніший варіант карти загробного світу

Укрінформ
Археологи заявили про те, що написи, які були виявлені в саркофазі, знайденому в некрополі Верхнього Єгипту, виявилися найдавнішою копією відомої "Книги двох шляхів" - опису загробного світу і шляху покійних по ньому.

Саркофаг був виготовлений близько чотирьох тисяч років тому, повідомляє DT.

"Книга двох шляхів" являє собою зображення, що показують подорож померлого через загробний світ. Імовірно, цей твір був попередником заупокійних книг Нового царства, в тому числі "Книги мертвих", де теж описуються маршрути через країну мертвих. Зображення знаходили в декількох саркофагах і тільки в некрополі Дейр ель-Берша в центрі країни, де ховали правителів XV нома (номархів) Верхнього Єгипту під час Першого перехідного періоду Середнього Царства.

Читайте також: Археологи в Єгипті знайшли промислову зону з безліччю майстерень

У 2012 році археологи, що проводили розкопки у Дейр ель-Берші, виявили розграбовану могилу. Вона розташовувалася в похоронному комплексі номарха Аханахта I, який жив за правління XI династії (2130-1991 роки до нашої ери). У похованні був знайдений саркофаг. Він був сильно пошкоджений, але все ж можна було розрізнити написи, ймовірно, заупокійних текстів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-