На CONTEMPORARY MUSIC DAYS у Вінниці покажуть перформанс-переможець Греммі та Пулітцера

На CONTEMPORARY MUSIC DAYS у Вінниці покажуть перформанс-переможець Греммі та Пулітцера

Укрінформ
У Вінниці 17-20 жовтня відбудеться фестиваль сучасної музики CONTEMPORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA-2019.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила засновниця фестивалю, заслужена артистка України Ірина Френкель.

«Ми започаткували Форум сучасної музики у Вінниці ще 18 років тому для того, щоб «розгерметизувати» пострадянський культурний простір і сприяти формуванню академічного музичного ринку України та створенню конкурентоспроможного концептуального музичного продукту, гідно позиціонуватись на світовому мистецькому ринку і презентувати Україну у контексті європейської культури. Цьогоріч хочемо познайомити глядачів із надбанням сучасного українського мистецтва та спровокувати музикантів на створення музичних проєктів поза межами жанрів із використанням сучасних відео, світлових та IT-технологій», - повідомила Френкель.

За її словам, фестиваль CONTEMPORARY MUSIC DAYS IN VINNYTSIA триватиме чотири дні, упродовж яких відбудуться чотири непересічні концерти. Зокрема, вперше в Україні відбудеться показ моноопери «Леді Лазарус» на тексти культової американської поетеси Сильвії Плат, Джеймса Джойса і Річарда Баха.

Гості фестивалю також побачать удостоєний «Греммі» та Пулітцерівської премії музично-театральний перформанс за мотивами твору Девіда Ленга «The little match girl passion», який презентує музику сучасних українських композиторів.

Читайте також: У Нью-Йорку відзначили 70-річчя заснування українського хору «Думка»

У рамках фестивалю у Вінниці відбудеться допрем’єрний показ опери «Ярослав Мудрий», на постановку якої режисер Богдана Латчук виграла грант Президента України.

Концерти проходитимуть на двох майданчиках – у концерт-холі «Моnt Blanc» та Вінницькому академічному театрі імені Садовського. Вхід для глядачів буде безкоштовним.

Фестиваль проходить за підтримки Вінницької міської ради та Українського культурного фонду.

Фото: LESLIE SCHWARTZ, chicagoreader.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-