12 жовтня: народний календар і астровісник

12 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Нині Феофана Милостивого; чи очікувати милості від погоди, спостерігаємо за листям і куди генерувати надлишок енергії

Кому радість, кому сум, а до кінця цього року залишається рівнесенько 80 днів. Церква ж сьогодні згадує Феофана Милостивого, який жив колись на території нинішньої Сирії. Він був доволі заможним громадянином і уславився своєю неймовірною щедрістю й добротою. Жебраки, нужденні, а також усілякі пройдисвіти, які завжди були раді поживитися за чийсь рахунок, обліплювали його будинок наче мухи мед. Невдовзі Феофан збіднів, а також захворів на страшну хворобу. Його тіло розпухло і вкрилося ранами. Лікарі й глянути не хотіли на хворого бідака. Феофан від всього того дуже страждав і мучився. Але по смерті праведника виявилося, що на його тілі не залишилося жодної рани, а мощі виділяють духм’яне цілюще миро.

Вважалося, що на Феофана Милостивого має бути теплий сонячний день – наче милість від цього святого та від погоди. А ще на Феофана спостерігали за листям. Якщо листя з дуба й берези опаде чисто – легкий рік, нечисто – на сувору зиму. Пізнє опадання листя свідчило про важкий рік.

З іменинами вітайте Івана і Феофана.

14-15 місячні дні. Місяць нарешті розпрощається з Рибам і перейде до Овна — випірне, так би мовити, з морських глибин прямісінько на зелену луку. Все б нічого, але подібний хід формуватиме надзвичайно конфліктний аспект з Марсом. Тобто, якщо в когось щось накопичувалось упродовж певного періоду часу, то воно може виплеснутися, прорвати, чи ще якимось подібним чином “вилізти”. Не обов’язково у формі скандалу чи істерики з грюканням кулаком по столу, биттям посуду — хтось може переробити за сьогодні стільки роботи, скільки до цього й за тиждень не міг, а все завдяки колосальному викиду енергії. І це й дійсно набагато краще, ніж конфліктувати, сваритися і з’ясовувати стосунки.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1898 – -4,9, а найтеплішим у 1907 – +24,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-