У Чернігові проходить літературний фестиваль Lуtavrу

У Чернігові проходить літературний фестиваль Lуtavrу

Фото
Укрінформ
Зустріччю з молодою львівською письменницею Анастасією Нікуліною у Чернігові розпочалися заходи ІІІ Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі Lуtavrу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступник директора Чернігівського літературно-меморіального музею-заповідника Михайла Коцюбинського Наталія Коцюбинська.

"Неординарною, змістовною, цікавою була зустріч із молодою львівською письменницею Анастасією Нікуліною в музеї Михайла Коцюбинського. Зустріч відбулася у рамках ІІІ Міжнародного фестивалю інтеграції слова у сучасному арт-просторі Lуtavrу", - написала вона.

За словами Коцюбинської, авторка просто й доступно розповіла про свої книги "Сіль для моря або Білий кит", "Зграя", "Завірюха", відповіла на запитання аудиторії, переважну більшість якої складали школярі 12-15 років.

Відомо, що Нікуліна пише книги у різних жанрах: гостросоціальна проза, реалізм, антиутопія, містика, казка, роман, драма. Її твори друкувалися у львівській періодиці. Дебютний роман "Сіль для моря або Білий Кит" отримав українсько-німецьку літературно премію імені Олеся Гончара.

За інформацією зі сторінки події у Facebook, фестиваль Lуtavrу проходитиме на Чернігівщині з 9 по 11 жовтня. Сучасні письменники, літературознавці, журналісти з України та з Польщі, Литви, Хорватії, Білорусі, В’єтнаму, Туреччини, Грузії, Чехії, Румунії, Греції, Великобританії, Сербії виступатимуть у школах, університетах, бібліотеках, музеях Чернігова, Ніжина, Корюківки, Бахмача, Остра та Седнева.

Фестиваль Lуtavrу на Чернігівщині був започаткований 2016 року. Він ставить за мету ознайомлення дітей та молоді з сучасною українською та зарубіжною літературою, популяризацію та просування книги у сучасне молодіжне середовище. Його підсумком стане видання альманаху "Литаври" з творами учасників фестивалю.

Фото: Чернігівський музей-заповідник Михайла Коцюбинського

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-