Сьогодні Всесвітній день пошти

Сьогодні Всесвітній день пошти

Укрінформ
Сьогодні Всесвітній день пошти – міжнародне професійне свято працівників поштового зв’язку.

Саме цього дня 1874 року в столиці Швейцарії Берні був заснований Всесвітній поштовий союз (ВПС) – одна з найстаріших і найбільш представницьких міжнародних і міжурядових організацій, що має статус спеціалізованого закладу при ООН.

На сьогодні ВПС є головним форумом для співробітництва між поштовими службами, він допомагає забезпечити універсальну мережу сучасних поштових продуктів і послуг; виконує консультативну і посередницьку роль. ВПС установлює правила міжнародного поштового обміну, надає рекомендації щодо стимулювання росту поштових об’ємів, а також з підвищення якості обслуговування клієнтів. Нині членами ВПС є 192 країни, в тому числі і Україна, яка приєдналася до поштового союзу у 1947 році і представлена там «Укрпоштою».

Мета Всесвітнього дня пошти полягає в пропаганді ролі поштового сектора в повсякденному житті людей і його вкладу в соціально-економічний розвиток країни. Щороку понад 150 країн світу проводять різні заходи: філателістичні виставки, виставки плакатів, випуски нових марок і їх спеціальні гасіння. У поштових відділеннях, центрах і музеях проходять дні відкритих дверей, конференції, семінари та практикуми, а також культурні, спортивні та інші розважальні заходи.

Читайте також: В Україні стартує друга хвиля акції «Відправ листівку»

Тема цьогорічного Всесвітнього дня пошти – «Інновації, інтеграція і інклюзивність».

Фото: mrgall.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-