На кіноконкурс

На кіноконкурс "Короткі зустрічі" відібрали 30 стрічок

Укрінформ
Автори 46 кінопроєктів подали заявки на конкурс короткометражних стрічок "Короткі зустрічі", який проводить Одеська кіностудія з нагоди свого 100-річчя і присвяченого вшануванню пам'яті культового режисера Кіри Муратової. Однак допущено до участі в конкурсі лише 30 картин.

Про це розповіли на брифінгу директор Одеської кіностудії Андрій Осіпов, керівник Odessa Film Office Галина Сулима, режисер Леонід Павловський і народний артист України Вілен Новак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Головна ідея конкурсу – пошук талантів серед молоді й розкриття їхнього потенціалу. Кому не відомі імена славетних митців Віри Холодної, Олександра Довженка, Леся Курбаса, Кіри Муратової, які зробили в Одесі перші кроки у кінематографі на шляху до світового визнання? Зокрема, Кіра Муратова говорила, що "головне - талант, саме йому треба дати шанс, без рамок та кордонів". Саме тому Одеська кіностудія проводить конкурс короткометражок і готова підтримати реалізацію кінопроєктів-переможців", - зазначив Осіпов.

За словами членів журі, на конкурс уже подали заявки 46 авторських груп з Києва, Сум, Полтави та Одеси, однак "прийнято до розгляду лише 30, інші відхилено з технічних причин".

Прийом заявок від молодих авторів (віком до 35 років) триватиме до 14 жовтня, ймовірно, ще не всі автори короткометражок подали конкурсні заявки.

Як зауважив режисер Павловський, в умовах конкурсу нема тематичних, жанрових чи інших обмежень для авторів фільмів. Це сприяє участі в конкурсі талановитої молоді.

Як повідомлялося, на конкурс приймаються роботи за напрямом "Кінопроєкти ігрового короткого метру" (хронометраж до 20 хвилин). Призовий фонд - 1,5 млн грн: 1 місце - 600 тис. грн; 2 місце - 500 тис. грн; 3 місце - 400 тис. грн.

5 листопада, в день народження Кіри Муратової, журі у складі дев'яти кіноматографістів визначить переможців. А 8 листопада в Арт-центрі ім. Віри Холодної кіностудії відбудеться церемонія їх нагородження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-