9 жовтня: народний календар і астровісник

9 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Івана Богослова; хто не варт доброго слова, яким буде червень і що забула Венера у Скорпіоні

Нині Церква згадує Іоанна Богослова, вірніше його «преставлення», тобто закінчення земного життя. Іоанна Богослова називають апостолом любові, бо саме цей апостол усім своїм життям і працями вчив, що людина без любові не може наблизитися до Бога. Він був одним із трьох улюблених учнів Спасителя. Іоанн супроводжував Христа до останньої хвилини земного життя, а після Його смерті турбувався про Божу Матір як люблячий син. Після Її Успіння проповідував у Ефесі та інших Малоазійських містах. Під час гонінь на християн був засуджений до смертної кари, яку невдовзі замінили засланням на о. Патмос, де він написав книгу Одкровення (грецькою Апокаліпсис). Після повернення в Ефес (бл. 95 р.) написав 4-й варіант Євангелія (Євангеліє від Іоанна) Затримався на землі найдовше за всіх апостолів.

О цій порі завершували абсолютно всі польові роботи. «Хто не посіяв до Богослова – не варт доброго слова», – казали українці. До речі, на сьогодні в Україні посіяно понад 4 млн гектарів (це трохи більше половини) озимих зернових — посівній суттєво завадила посуха, особливо в південних регіонах. А ще існувала така прикмета: «На Богослова дощ зі снігом – у січні тричі йтиме дощ; сонячно і тепло – червень буде дощовий і холодний».

Іменинники сьогодні Іван, Тихон, Афанасій, Олександр, Володимир, Дмитро.

11-12 місячні дні, Місяць о 19:06 з Водолія перейде в сектор Риб, тому наша увага перемкнеться з зовнішнього на внутрішнє. Навіть активні й позитивні екстраверти можуть зазнати нападів меланхолії та хандри, підозрілості та недовіри. Настрій і відчуття набуватимуть важких осінніх відтінків, адже вчора, о 20:07 Венера перейшла в знак Скорпіона, що суттєво впливатиме на наш психоемоційний стан, посилюватиме неспокій і всіляко згущуватиме фарби. І це лише початок — до 2 листопада подібні процеси наростатимуть.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1925 – -2,1 а найтеплішим у 1893 – зовсім неймовірні +29,5.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-