Сенцов презентує книжку

Сенцов презентує книжку "Маркетер" у Києві

Укрінформ
Український режисер, колишній бранець Кремля Олег Сенцов зустрінеться у Києві зі своїми читачами та презентує збірку малої автобіографічної прози «Маркетер», яка побачила світ у «Видавництві Старого Лева».

Про це повідомляється на сайті видавництва.

“Зустріч відбудеться 15 жовтня, у вівторок, о 19:00 в Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6). Вхід вільний за умови онлайн-реєстрації або запрошень, які можна буде взяти у Книгарні-кав’ярні Старого Лева, що на вул. Прорізна, 10”, - ідеться в повідомленні.

Модеруватиме презентацію письменниця, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка.

«Маркетер» — друга збірка автобіографічних оповідань Олега Сенцова, яку він написав, перебуваючи в ув’язненні. У ній автор розповідає про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, безгрошів’я — звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев’яностих, зміна цінностей, руйнування стереотипів, становлення, загартовування душі й характеру, любов, дружба, виживання і бізнес...

Перша збірка оповідань Олега Сенцова називається «Жизня». Обидві книжки — двомовні: оригінальні тексти, написані автором, опубліковані поруч із перекладом українською у виконанні Сергія Осоки. Книжки вийшли у «Видавництві Старого Лева» спільними зусиллями з Українським ПЕН.

«Я давно запланував книгу «Маркетер», вона довго визрівала. Коли у працівників колонії був період «зимових канікул», я зрозумів, що час цієї книжки настав. І так співпало: 11 оповідань з’явилось за 11 вихідних днів. Ця книжка деякою мірою є продовженням «Жизні», де йшлося про моє дитинство, – тут описані 90-ті, мої студентські роки», — розповідає Олег Сенцов.

Написаного від руки «Маркетера» Олег Сенцов передав через свого адвоката Анастасії Чорній, кастинг-директору його фільмів, яка розшифрувала, набрала тексти і передала їх у видавництво. Роботу над книжкою «Маркетер» видавництво розпочало у червні, а друком вона вийшла у вересні.

Читайте також: Сенцов озвучив життєве кредо: Не прив'язуватися до речей — віддавати все людям

Як повідомляв Укрінформ, Олег Сенцов презентував нову книгу "Маркетер" на Форумі видавців у Львові.

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист, письменник. Лауреат Премії імені Андрія Сахарова за свободу думки, Премії Американського ПЕН імені Барбари Ґолдсміт «Свобода писати», Національної премії України імені Т. Шевченка. Був незаконно ув’язнений Російською Федерацією з травня 2014 року і засуджений російським судом до 20 років позбавлення волі. Після понад 5 років ув’язнення – 7 вересня 2019 року – він був звільнений і повернувся в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-