Грета Тунберг поміняла опис в Twitter після критики Путіна

Грета Тунберг поміняла опис в Twitter після критики Путіна

Укрінформ
16-річна шведська екологічна активістка Грета Тунберг відреагувала на критику, висловлену на її адресу президентом Росії Володимиром Путіним.

У профілі свого Twitter-аккаунта, де користувачі зазвичай вказують інформацію про себе, вона написала: "Добрий, але погано поінформований підліток", повідомляє Радіо Свобода.

Це пряма відсилання до слів Путіна. Минулої середи, коментуючи виступ Тунберг на Кліматичному саміті ООН, президент Росії сказав, що "не поділяє загальних захоплень" з цього приводу. "Ніхто Греті не пояснив, що сучасний світ складний і різноманітний", - сказав Путін і додав, що "впевнений, що Грета добра дівчинка і щира дуже, але дорослі повинні зробити все, щоб не заводити підлітків і дітей в якісь крайні ситуації, використовувати їх".

Читайте також: Арнольд Шварценеггер подарував Греті Тунберг електрокар

Тунберг не вперше подібним чином реагує на зауваження політичних лідерів на її адресу. Коли президент США Дональд Трамп, іронізуючи над її промовою в ООН, назвав її "щасливою дівчинкою з прекрасним майбутнім", Тунберг вставила цю цитату у свій профіль.

Читайте також: Екоактівістка Тунберг отримала альтернативну Нобелівську премію і 1 мільйон крон

Виступаючи в ООН, Тунберг піддала різкій критиці політиків за недостатні зусилля з боротьби зі змінами клімату. Її емоційна промова викликала бурхливі обговорення, в тому числі і в Росії. Більшість пов'язаних з Кремлем ЗМІ засудили Тунберг або ж вважають її жертвою маніпуляції деяких впливових сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-