7 жовтня: народний календар і астровісник

7 жовтня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Текли-вишивальниці; що зашити в кучму на щастя, до чого гримить грім у жовтні та навіщо пробачати кривдникам  

Нині Церква вшановує пам’ять першомучениці рівноапостольної Текли Іконійської, учениці апостола Павла. Цього дня дівчата й жінки бралися за рукодільництво – пряли, ткали, вишивали. Голка була одним із найважливіших предметів домашнього вжитку, предметом-оберегом і знаряддям чаклунства. Знайдену голку не підбирали, вважаючи, що то відьма, змор чи змій. Особливо, коли голка лежала гострим кінцем до того, хто її знайшов. Голку широко застосовували в чорній магії. Приміром, щоб позбавити чоловіка статевої сили, розігрівали голку так, щоб вона зігнулася. Щоб покійник, який помер у «нехрещені дні» (тобто від Різдва до Хрещення) не став упирем, його кололи. Польські цигани клали покійникові під язик дві голки чи булавки. Лікувалися від лишаю: брали «мрецьку голку» і обводили нею навколо болячки. Або хрест-навхрест. Голку, куплену на знайдені гроші, зашивали в кучму на щастя. Вона також ще лихі думки відганяла.

Грім у жовтні — на малосніжну, м’яку й нетривалу зиму.

З іменинами вітайте Віталія, Василя, Сергія, Андрія, Павла, Стефана, Владислава.

9-10 місячні дні. Небезпечний день, час Гекати. Перший день після квадратури Місяця і Сонця, що досить негативно впливає на людину. Звідкись з’являються страхи, нав’язливі бажання, тривожні похмурі думки. Існує ймовірність здійснити помилку, прорахуватися, потрапити в неприємну, а то й складну ситуацію. Рекомендується активний захист від негативу: піст, молитва, контроль над вчинками, словами і думками, заняття йогою. Якщо бути обачним і підготовленим, то все буде гаразд. Енергетичний центр – груди. Якщо відчуваєте дискомфорт у грудях, це означає, що накопичилося чимало проблем, треба звернутися до духовних джерел, а також пробачити кривдникам.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1939 – -4,2 а найтеплішим у 1966 – +26,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-